Carnestoltes lila!

Ens endinsem en el segon mes de l’any i amb això milers de nens i adults s’omplen d’il·lusió per celebrar el Carnestoltes. Com bé sabeu, a Nizatour ens encanta compartir aquest tipus de festivitats populars i ens apassiona que ens impregneu d’aquesta fantasia i il·lusió.

El Carnaval és una festivitat que pertany al calendari lunar. Per aquest motiu, és una festa movible que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d’hivern.

En la vella societat rural, estructurada pel cristianisme, el temps de Carnestoltes concedia, mascarades rituals d’arrel pagana i un lapse de tolerància que s’oposava a la repressió de la quaresma. Actualment el Carnaval s’ha convertit en una festa popular de caràcter lúdic al voltant del Rei Carnestoltes.

Històricament han destacat diferents Carnavals arreu de Catalunya distingits per les seves particularitats, com els de Barcelona o el de Sitges en el vessant més brasilera i el de Vilanova i la Geltrú i Solsona com a tradicionals. El cert és que pocs dies Sitges brilla tant com per Carnestoltes. Els carrers es converteixen en el punt de mira de Catalunya durant aquest cap de setmana, amb multitudinàries rues acompanyades de grans aglomeracions de gent amb les disfresses més peculiars. Sitges és protagonista durant uns dies i està disposada a lluir les seves millors gales per impressionar a propis i estranys.

S’espera que unes 300.000 persones arribin a Sitges per Carnestoltes, la qual cosa suposa multiplicar per més de deu la seva població habitual. Entremig un còctel d’actes que van des de les rues infantils pels més petits a les xatonades populars, passant per carreres de llits, balls i concerts de tot tipus.

En aquest sentit, la ciutat veïna de Sitges i capital de comarca del Garraf també treu lluentor al seu Carnestoltes. A Vilanova i la Geltrú és un dels més tradicionals del món. La seva història es remunta a més de 250 anys d’antiguitat i el seu acte més espectacular són “Les Comparses”, on 16.000 persones surten al carrer amb les seves societats i acompanyats per més de 100 xarangues o bandes de música provinents de tota Espanya.

Des de Nizatour volem recordar-vos que disposeu de la nostra àmplia i variada flota per facilitar-vos aquests dies de diversió entre amics i familiars.

 

José Sáiz

Nizatour

Pallejà, 28 de gener de 2016