Dalí, cor de Figueres

Des de Molins de Rei, central de Nizatour,  ens posem en marxa camí a Figueres, capital de la comarca de l’Alt Empordà. Com ja sabeu, allà es troba des de 1972 el Teatre-Museu Dalí.  Es tracta d’una construcció sobre l’antic Teatre de Figueres i allà és on podem gaudir d’un ventall d’obres que mostren la trajectòria del pensador i artista Salvador Dalí. És considerat el més gran objecte surrealista del món.

El museu mateix es considera una obra d’art, però en el seu interior es poden admirar més de cent obres mestres del pintor figuerenc. Podem observar el recorregut artístic de Dalí, des dels inicis on va experimentar amb el futurisme, impressionisme, sentint també l’explosió del surrealisme fins a les últimes obres de la seva vida.

L’èxit de l’artista es deu a l’habilitat de forjar un estil personal i recognoscible. Es considerava a si mateix millor escriptor que pintor i garantia que si havia de passar a la història, preferia fer-ho com a pensador i no com a pintor.

Sens dubte, conèixer Dalí implica també fer-ho de la cultura catalana del segle XX. Polifacètic,  atrevit, apassionat, artista i en definitiva un geni català que no ens ha deixat indiferents. Ens agrada apropar-nos a la nostra cultura i compartir-ho amb tots vosaltres.

Si voleu gaudir d’un dels catalans més apassionats i admirats de la història i passejar pels carrers de Figueres, planificar una sortida al Teatre-Museu Dalí és el vostre destí. Podeu fer la sortida en família o amics. A Nizatour fem excursions i circuits amb els millors autocars, ja que disposem d’una àmplia flota. Podeu sol·licitar pressupost o posar-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 934741790.

 

José Saiz

Nizatour

Molins de Rei, 17 d’octubre de 2016