Deltebre, Illa de Buda i Nizatour

A Nizatour  no parem! Avui us portem a les “Terres de l’Ebre”. Es tracta d’un territori on un dels rius més grans de la Península Ibèrica crea el gran Delta de l’Ebre i on les muntanyes del Parc Natural dels Ports es troben amb la mar. És una localització on les persones i la naturalesa conviuen en harmonia.

Es caracteritza sobretot per ser una zona de platges netes i quilomètriques, terrenys d’arròs i hàbitat de múltiples aus (flamencs i espècies migratòries i natives). A més, es tracta d’un lloc ric en tradicions i gastronomia, idoni per als turistes que els agrada la tranquil·litat i estar en família a un mitjà totalment natural.

Dins d’aquesta zona destaquem Deltebre. Un municipi format l’any 1977, sent la població més propera a la desembocadura del riu Ebre. A finals del segle XIX i després de la construcció del canal de l’Ebre, el cultiu de l’arròs es va convertir en la principal activitat agrícola de la zona, convertint-se pràcticament en la seva principal activitat. Deltebre inclou tres espais considerats d’interès natural: la punta del Fangar, la llacuna del Canal Vell i la zona coneguda com el Garchal, formada per petites illes. Deltebre celebra la seva festa major en el mes d’agost.

Un altre punt d’interès d’aquesta regió és l’Illa de Buda. És una illa marítim-fluvial situada en l’extrem oriental del delta de l’Ebre (municipi de Sant Jaume d’Enveja). Es compon de 1000 hectàrees i aproximadament 5 km de longitud, sent d’aquesta manera l’illa més gran de tota Catalunya. Totes les famílies que han habitat s’han dedicat principalment al cultiu d’arròs. Avui dia, encara que l’activitat contínua, només queden dues parelles majors a l’illa. Per a l’accés a l’illa es requereix una autorització expressa.

Finalment, destaquem i considerem gaudir d’un tast de cava, ostres i musclos. Aquestes curioses i saborosos tastos, estan organitzades per Fepromodel (Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre), iniciativa que procura promoure el treball i els productes entre els consumidors de la zona.

Si voleu gaudir d’aquesta fantàstica comarca en família o amics, a Nizatour fem excursions i circuits amb els millors autocars. Podeu sol·licitar pressupost o posar-vos en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 934741790.

 

José Saiz

Nizatour

Molins de Rei, 17 de juliol de 2017