Excursió al cor dels Pirineus: Andorra

En aquesta temporada tardor-hivern a Nizatour ens agrada planificar un viatge autèntic al cor dels Pirineus. Els millors llocs per menjar i beure, comprar, relaxar-se, però també fer cultura, sense oblidar-nos del patrimoni del Principat.

Una de les excursions més conegudes al Pincipat d’Andorra és la ruta pels llacs de Tristaina. Tres grans estanys a més de 2.300 metres d’alçada recullen les aigües del Pic de Tristaina i ofereixen un entorn natural inigualable. Si t’agrada la muntanya però no estàs habituat a fer excursions d’alta intensitat aquesta excursió és excepcional.

Si ets amant de la natura, podràs gaudir de la flora i la fauna originàries dels boscos, estanys, cascades, fonts i un majestuós paisatge d’alta muntanya del Parc Natural de les Valls del Comapedrosa. D’altre banda trobem el Parc Natural de la Vall de Sorteny,  la major àrea natural protegida d’Andorra. Te una superfície de 1.080 hectàrees, presentant una gran varietat florística amb més de 700 espècies. I si vols una sortida més calmada, et proposem passejar per la parròquia d’Encamp, el Camí de les Pardines. El sender, totalment pla, està situat a 1.650 metres d’alçada i compta amb diverses fonts i taules al llarg del recorregut per fer-hi una parada. Destaca per l’espectacular vista panoràmica d’Encamp i les muntanyes que l’envolten, a més de comptar amb un jardí botànic. Al final del camí trobem el llac d’Engolasters i també un servei de restauració.

Si el que voleu es gaudir de la joia paisatgística d’Andorra, declarada per la UNESCO paisatge cultural patrimoni mundial del 2004 trobem la vall del Madriu-Perafita-Claror. Ocupa les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Sant Julià de Lòria. La vall és la conca fluvial secundària més important del país i el Pic de Portella és el punt més elevat. Per altre banda, a Santa Coloma, a la parròquia d’Andorra la Vella, hi trobareu una joia del preromànic i romànic, l’Església de Santa Coloma, una de les més antigues del Principat. A més, situat a Meritxell, a la parròquia de Canillo, hi ha el Santuari de la Verge de Meritxell, patrona d’Andorra. L’antic temple, d’estil romànic, reformat i ampliat al segle XVII, va ser destruït per un incendi el 1972. Al costat s’hi va aixecar un nou edifici, l’actual santuari.

Per últim si el que t’agradaria és cobrir-te sota una cascada sense mullar-te, caminar sota l’aigua del riu Valira i jugar en una plaça de vapor d’aigua, ho pots al Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la Vall del Madriu, un espai cultural dissenyat per experimentar, gaudir i aprendre sobre l’aigua i la vall del Madriu, dos dels recursos naturals i culturals més importants d’Andorra.

Si voleu gaudir d’aquest apassionat paisatge i riquesa,  envoltar-vos de muntanyes meravelloses i respirar aire pur, Andorra és el vostre destí. A Nizatour fem excursions i circuits amb els millors autocars. Podeu sol·licitar pressupost o posar-vos en contacte amb nosaltres al 934741790.

 

José Saiz

Nizatour

Pallejà, 17 de novembre de 2015