Passeig amb Gaudi pel Nord

Passats els nervis de l’inici de l’escola i la tornada a la feina, és hora de pensar en una escapadeta perquè l’arribada a Nadal no es faci tan llarga. I què millor destí que anar al nord, en concret, a la preciosa Cantàbria.

Cantàbria és una comunitat autònoma situada al nord d’Espanya, regió muntanyenca i costanera. Destaca pel gran i important patrimoni natural. Cantàbria s’assenta damunt estructures del Mesozoic, i creada sota un paisatge morfològic essencialment muntanyós. Per altra banda, la costa, molt retallada, forma nombroses ries i ports naturals, on es centralitza majoritàriament la població.  El clima és de tipus marítim humit i suau. Els principals rius són el Saja, Deva, Nansa, Pas, i Besaya.

A la localitat càntabra de Comillas trobem la Villa Quijano, popularment coneguda com El Capricho, un edifici modernista que va ser projectat per Antoni Gaudí, encàrrec del indià Máximo Díaz de Quijano. Es va construir entre l’any 1883 i 1885 sota la direcció de Cristóbal Cascante.

Gaudí va realitzar un projecte d’estil oriental, en paral·lel a la seva obra contemporània en la casa Vicens de Barcelona, amb reminiscències dels arts gòtic, oriental, mudèjar i nassarita. Possiblement Gaudí es va inspirar en un projecte per un embarcador que havia fet durant els seus estudis universitaris, l’any 1876.

Nizatour us portem a gaudir d’aquesta meravellosa localitat de tant encant. Disposem de tot tipus d’autocars equipats per a l’ocasió. Pot contactar amb nosaltres emplenant el present qüestionari o ben truqui’ns al telèfon 934741790 si prefereix parlar amb nosaltres personalment.

José Sáiz
Nizatour
Molins de Rei, 17 d’octubre de 2017