Passeig per la Conca de Barberà

Com bé sabeu des de Nizatour promovem la cultura i tradició de la nostra terra, i per aquest motiu us convidem a visitar la Conca de Barberà.

Montblanc és la capital de la comarca de la Conca de Barberà, amb títol de Vila Ducal des de fa més de 600 anys. El nucli antic de la ciutat va ser declarat Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947, i a finals del segle XX les pintures rupestres foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més d’això, Montblanc compta amb una arquitectura religiosa, arquitectura civil, obres públiques i museus a on podràs veure la riquesa de la nostra terra i sens dubte et faran tornar per aquesta capital.

El terme municipal està delimitat a l’oest amb el municipi de l’Espluga de Francolí. El nom del municipi prové del llatí i significa “cova” en referència a les nombroses cavitats dels voltants de la vila, entre les quals trobem la cova de la Font Major, per on discorre sota terra el riu Francolí, descoberta l’any 1853 i la més important atracció turística de l’Espluga.

A més, si decidiu visitar aquesta fabulosa vila, no podeu perdre-us la visita al Museu de la Vida Rural (MVR). Conté un variat fons de peces en exposició permanent relacionades amb la vida tradicional, la cultura, la pagesia, les arts i oficis artesanals. Cal destacar que el MVR actua a més com a centre cultural obert, programant exposicions temporals que s’obre a qualsevol representació artística.

Si voleu gaudir d’un dia diferent ple de cultura i d’història no us perdeu la sortida a la Conca de Barberà, disposem d’una àmplia flota d’autocars que cobriran qualsevol necessitat de transport. Pots contactar amb nosaltres emplenant el present qüestionari o ben truca’ns al telèfon 934741790 si prefereix parlar amb nosaltres personalment.

 

José Saiz
Nizatour
Pallejà, 29 de Març de 2016