Com utilitzar el servei escolar adequadament

Després d’uns dies d’adaptació al nou curs escolar, a Nizatour ens agrada recordar als nostres amics i clients la importància de conèixer les obligacions de tots els usuaris a l’hora d’utilitzar el servei de transport escolar. Es tracta de refrescar les normes i els punts essencials per protegir la seguretat dels nostres fills.

Com ha d’actuar l’empresa responsable del transport escolar?

  • Els autocars de transport escolar aniran senyalitzats amb l’indicatiu de transport escolar. Tampoc traspassaran els 16 anys d’antiguitat.
  • Disposar de places per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat.
  • Les portes disposaran de barres per facilitar la pujada i la baixada dels usuaris.
  • Els seients que estan situats enfront de buits d’escala, hauran de tenir un element fix de protecció. Si aquests seients estan ocupats per nens entre 5 i 11 anys, els cinturons tindran tres punts d’ancoratge.
  • Disposarà de la inspecció tècnica anual (si l’autocar té menys de 5 anys) o semestral (en el cas que el vehicle tingui més de 5 anys), així com d’un segur obligatori i un altre que cobreixi la responsabilitat civil per danys.

Com han d’actuar els usuaris del transport escolar?

  • Respectar les distàncies de seguretat quan esperem l’autocar. En moltes ocasions els nens esperen impacients pujar a l’autocar per escollir els seients que més els agraden. Hem d’evitar que s’aglomerin i prevenir incidents just a l’arribada de l’autocar, quan encara està en funcionament. És molt important esperar a l’autobús amb la distància de seguretat oportuna, sense empentes i respectant la fila.
  • Pujar a l’autocar quan les portes s’hagin obert del tot. Com ben hem comentat en el punt anterior, evitarem empentes i respectarem la cua. Evitarem també crits o comportaments inadequats dins de l’autocar.
  • Guardar les nostres pertinences (motxilles, borses) en els llocs habitats. No entorpir el pas a companys o monitors deixant el passadís lliure d’obstacles.
  • Asseure’s d’una forma adequada, utilitzant el cinturó de seguretat i sense molestar als companys de davant o de darrere (no tirar per enrere el respatller o posar els peus en el seient de davant). Així mateix, no ens aixecarem del seient fins que el conductor no hagi acabat d’aparcar i el monitor ens comuniqui que es pot baixar.
  • Creuar davant de l’autocar sempre després de la confirmació del conductor, assegurar-nos que aquest ens ha vist. Procurarem guardar una distància de tres metres i ser a tot moment visibles, sense ajupir-nos o estar despistats.

Pot contactar amb nosaltres per a qualsevol dubte o qüestió relativa al transport escolar i us recordem que si necessita llogar autobusos per a transport escolar o excursions, la nostra empresa li facilitarà la millor opció de servei d’acord amb les seves necessitats.

Nizatour

Molins de Rei, 18 de setembre de 2018