Olot i la Garrotxa

Arriba la tardor i des de Nizatour hem preparat una de les excursions amb més encant de l’any. Visitem Olot, la capital de la comarca de la Garrotxa.

A Olot descobrirem un paisatge natural excepcional. Envoltada de volcans,  destacant el de Montsacopa, el qual s’ha convertit en un espectacular mirador de la ciutat i de la zona volcànica de la Garrotxa. Olot compta amb espais naturals de gran bellesa paisatgística, com els paratges de la Moixina, el Parc Nou, les fonts dels Tries, de la Deu o de Sant Roc o el riu Fluvià. També desperta un gran interès la fageda de Jordà, un immens bosc de fajos exquisit per perdre’s i passejar tant a peu com amb bicicleta, a cavall o en carruatge.

Menjar a Olot suposa gaudir dels sentits i d’una cuina intensa i saborosa. Les millors virtuts d’aquesta gastronomia es resumeixen amb el que es coneix com a Cuina Volcànica, una proposta elaborada per experts cuiners que recull els millors i més significatius productes de la zona. Cal destacar els excel·lents embotits casolans, tortells adobats i coques de llardons, les farinetes de fajol i la ratafia.

Cal esmentar l’art i la indústria d’estatuària religiosa que des del segle XIX es va establir per tota la ciutat, sent el màxim representant “L’Art Cristià”. Actualment l’Escola d’Art i Disseny Superior d’Olot s’ha convertit al centre d’ensenyaments artístics de les comarques de Girona.

També és d’importància esmentar la plaça de Toros d’Olot (1859), sent la més antiga de Catalunya i la segona d’Espanya.

No podríem anar per aquesta zona i no visitar La Fageda. Té la seva seu en la fageda d’en Jordà, situat al centre del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La seva finalitat com a empresa és la integració social de les persones de la comarca que sofreixen discapacitats intel·lectuals o trastorns mentals. Els productes que es comercialitzen són flams, iogurts naturals, amb fruites, descremats i amb bífids, crema catalana, crema de xocolata, gelats, melmelades i conserves.

Veuen a descobrir l’encant d’aquesta bella comarca amb nosaltres. Disposem d’una àmplia flota d’autocars perquè el viatge sigui confortable i amb l’equip més atent i predisposat per fer que sigui una excursió memorable.
José Sáiz
Nizatour
Pallejà, 17 setembre 2015