Processó i Dansa de la Mort a Verges 

Tenim molt a la vora la Setmana Santa i la gran majoria de persones relaciona aquest terme amb el sud d’Espanya i en concret amb Andalusia. Sense anar-nos més lluny, a escassos 30 minuts de Girona i a 1 hora i mitja de la ciutat comtal, ens trobem amb Verges.

La Processó de Verges és una representació teatral que es realitza des de 1666. Aquesta s’escenifica únicament la nit de Dijous Sant. Comença a les 5 de la tarda amb una desfilada de les Menanges (romans) que fan un recorregut pels carrers del poble, sortint i acabant a l’ajuntament. Al llarg del recorregut es representen episodis com la trobada de Jesús amb Maria, la Verònica i les filles de Jerusalem i la trobada amb el Cirineu, entre altres.

Cal accentuar que en aquesta processó destaca una veritable joia única de la cultura popular: la Dansa de la Mort. En aquesta dansa, cinc esquelets salten al so d’un tambor, situats en forma de creu i amb un grup de quatre personatges més, els quals, amb torxes, il·luminen el quadre i aporten l’aire tètric que dóna sentit. També és destacable el pas pel carrer dels Caragols per la particularitat de la seva ambientació.

El públic, situat al llarg dels carrers, veu passar la Processó il·luminada només per torxes enceses i per caragols farcits d’oli i amb una metxa dins que s’encenen al pas de la processó.

Si vols gaudir d’aquesta tradició sense haver de viatjar molts quilòmetres, Nizatour et porta. Disposem d’una àmplia flota per a tot tipus de grups. A més, podeu provar els nostres nous autocars que hem afegit en l’últim mes.

José Saiz
Nizatour
Molins de Rei, 3 d’abril de 2017