Tarragona, ciutat romana

Ja ens estem familiaritzant amb el 2017 i és hora de començar a planejar una llista llarga d’activitats i plans a realitzar amb la família i amics. La nostra primera proposta de l’any és Tarraco, declarat el conjunt arqueològic com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco l’any 2000.

Tarraco va ser amb Empúries, una de les primeres bases romanes de la península ibèrica durant la Segona Guerra Púnica i un dels punts a partir dels quals es va irradiar la romanització. La favorable configuració geogràfica i el bon clima van afavorir el procés de població humana, iniciat en dates de l’època de la prehistòria.

Les principals restes de la ciutat romana es conserven en el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). El conjunt arqueològic de Tarraco és un dels més extensos pertanyents a la Hispània Romana que es conserven a Espanya. Es tracta del més antic assentament romà en la península ibèrica, que va arribar a convertir-se en capital de la província d’Hispània Citerior al segle I a. de C.

Encara queden moltes importants ruïnes romanes a Tarragona. Part dels fonaments de les grans muralles ciclòpeas prop de la Caserna de Pilatos es creu que poden ser anteriors a l’època romana. L’edifici que s’acaba d’esmentar, una presó al segle XIX, es diu que era el palau d’August. Cal destacar l’impressionant amfiteatre prop de la riba del mar, el magnífic aqüeducte amb 217 metres de llarg i el monument al nord-est de la ciutat, el sepulcre romà, normalment anomenat “Torre dels Escipions”.

A Nizatour us portem a gaudir d’aquesta apassionant ciutat de tants segles d’història. Disposem de tot tipus d’autocars equipats per a l’ocasió. Pot contactar amb nosaltres emplenant el present qüestionari o ben truqui’ns al telèfon 934741790 si prefereix parlar amb nosaltres personalment.

José Sáiz
Nizatour
Molins de Rei, 17 de gener de 2017